Rocky roads med smak av pomerans.

Istället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.

Rocky roads med smak av pomerans
Östgöta Sädesbrännvin

Östgöta Sädesbrännvin

Sverige

Systembolaget nr:

1602

245,00 kr


logo

20

logo

0 h 20 min

Många tycker nog att rocky roads hör julen till men här har jag gjort en variant som andas påsk och passar perfekt att servera efter maten. Istället för de klassiska marshmallows som brukar vara i har jag tagit chokladtäckta skumägg, vilket fungerade superbra! Se till att din rocky road fått stå i rumstemperatur en stund innan du delar den, då får du enklare snygga bitar.

Rocky roads med pomerans:

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad

  • 100 g mörk choklad (minst 70 %)

  • 70 g rostade pistagenötter

  • 85 g chokladtäckta skumägg

  • 50 g hackade, kanderade apelsinskal

  • 2 bitar pomerans

  • Flingsalt

Gör så här

    1. Hacka chokladen och smält den.

    2. Grovhacka pistagenötterna. Spar lite av nötter, ägg och apelsinskal till dekoration.

    3. Blanda i nötter, ägg och apelsinskal i chokladen.

    4. Finhacka pomeransen och rör ner den.

    5. Häll upp chokladen i en form. Toppa med pistagenötter, chokladägg och kanderade apelsinskal. Låt stå svalt.

    6. Ta fram chokladen och låt den stå i rumstemperatur en stund innan du skär den i rutor.

Dryck till Linnéas rocky roads:

Östgöta Sädesbrännvin

245,00 kr


Till det här fantastiska påskgodiset passar det perfekt att servera ett litet glas Östgöta Sädesbrännvin till. I det kan man nämligen hitta både lite sötma och toner av honung och russin, vilket gifter sig väl med smakerna i Linnéas rocky roads.

Hela påskmenyn 2022:

Recept: Linnéa Seidel