Morotsbiffar med smulad fetaost.

Recept på matiga morotsbiffar som med lite smulad fetaost blir en perfekt start på minglet.

Morotsbiffar med smulad fetaost
Xanté Sparkling & Pear

Xanté Sparkling & Pear

Tyskland

Systembolaget nr:

7756901

79,00 kr

111,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Ingredienser

  • Ca 600 g morötter

  • 1 liten röd lök

  • Färsk basilika

  • 2 ägg

  • 4 msk vetemjöl

  • 100 g fetaost

  • 1/2 msk citron

  • salt och svartpeppar

  • Olja att steka i

Gör så här

    1. Riv morötterna. Finhacka lök och basilika. Blanda allt i en bunke tillsammans med ägg, vetemjöl, citron, salt och peppar. Rör om väl.

    2. Hetta upp en stekpanna med olja i. Forma morotsröran till små biffar med hjälp av händerna. Stek på medelvärme tills dina morotsbiffar har fått fin yta på båda sidor.

    3. Lägg upp morotsbiffarna på ett fat, smula över fetaosten och finhacka basilika.

Xanté Sparkling & Pear

79,00 kr

111,00 kr


Till dessa morotsbiffar med fetaost tycker jag vi häller upp ett par glas av Xanté Sparkling & Pear.  Drycken är ett kärleksbarn mellan päronlikören Xanté och ett sprakande vin från Emilia Romagna i Italien. Drycken har en fin doft av mogna päron.

Recept: Linnéa Seidel