Helstekt biffrad med kappa, färskpotatis och tryffelsmör.

När du helsteker en biffrad, se till att inte använda en bit under 1 kg, då är risken stor att köttet blir torrt. Ta hellre en lite större bit, det som blir över passar perfekt till biff stroganoff eller kanske en biffsallad dagen efter!

Helstekt biffrad
Le Grand Manège Côtes-du-Rhône

Le Grand Manège Côtes-du-Rhône

Frankrike

Systembolaget nr:

5517301

115,00 kr


Bodega La Ermita Toro

Bodega La Ermita Toro

Spanien

Systembolaget nr:

5971701

405,00 kr


logo

1 h 0 min

Helstekt biffrad

Ingredienser

  • 1,2 kg biffrad med kappa

  • Salt och peppar

  • 2 kvistar rosmarin

  • 1 msk smör

Gör så här

    1. Torka köttet helt torrt.

    2. Gnid in köttet med salt, peppar och finhackad, färsk rosmarin.

    3. Bryn köttet runt om i smör. Värm ugnen till 125°C.

    4. Lägg den helstekta biffraden i en ugnssäker form och stek i cirka 40 minuter eller tills innertemperaturen når 55°C.

Tryffelsmör

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör

  • 2 tsk tryffelolja

  • Flingsalt

Gör så här

    1. Vispa upp smöret med elvisp och tillsätt oljan lite i taget. Smaka av så du får lagom smak.

    2. Tillsätt sist lite salt.

Till servering

Ingredienser

  • ca 1 kg färskpotatis

Gör så här

    1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Låt ånga av.

    2. Servera helstekt biffrad tillsammans med det goda tryffelsmöret och färskpotatisen.

Rekommenderad dryck till:

Le Grand Manège Côtes-du-Rhône

115,00 kr


Smak och doft domineras av solmogna björnbär, mörkröda körsbär och en inbjudande kryddighet. Här återfinns även distinkta toner av saltlakrits som väcker munnen till liv tillsammans med resoluta inslag av svartpeppar som bidrar till helhetsupplevelsen.

Bodega La Ermita Toro

405,00 kr


Detta vin är gjort till 100 procent på druvan Tinta de Toro och har en djup doft med inslag av vanilj, kakao, kaffe, skogsbacke, kryddor och torkade blåbär. Smaken är rik och lång med toner av fat, vanilj, kakao, kaffe, torkade mörka frukter och ett stråk av torkade örter och kryddor.

Recept: Linnéa Seidel