Sill med äpple och curry.
Gör en egen, krämig sill till jul. Här har Linnéa gjort en sill med kryddig smak av curry som möter sötman i äpple.
Gör gärna sillen minst 1 dygn i förväg och smaka av den med salt samma dag den ska ätas. Då hinner alla smaker sätta sig ordentligt och det finns ingen risk för att få en för salt sill.
Linnéa
Sill med curry och äpple:
Ingredienser
1 paket 5-minuterssill á 430 g
1 rött äpple (gärna Ingrid Marie)
1 röd lök
2 dl crème fraîche
0,5 dl majonnäs
3 tsk curry
1 msk honung
färsk dill
salt
Gör så här
Häll av spadet från sillen. Skär ner den i lagom stora bitar.
Kärna ur och skär äpplet i småbitar. Skala och finhacka löken.
Blanda crème fraîche med majonnäs, curry och honung. Ha i äpple och lök. Rör om väl.
Finhacka dillen och ha i den tillsammans med sillen.
Låt stå ett dygn i kylskåp. Smaka av med salt.
Snaps till sillen:
O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 350 ml
147,00 kr
Låt currysillen möta en snaps med friska äppeltoner som O.P. Anderson Petronella. Den har en frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.
Recept: Linnéa Seidel
Varmrökt lax med solgul saffranssås.
Servera en underbar varmrökt lax med en krämig saffranssås på julbordet.
Läs mer »Julkryddad blodpudding med stekt fläsk och glöggmarinerade lingon.
Blodpudding är en riktig klassiker på våra svenska julbord. Men inte många har testat att laga det hemma. Linnéa delar här med sig av ett magiskt recept.
Läs mer »O.P. Anderson Distillery
Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer »