Saltimbocca.

Saltimbocca, lite fritt översatt: hoppa in i munnen. Det möra kalvköttet, salvian och sältan från prosciutto. Det blir verkligen magi och man kan inte låta bli att bara ta en tugga till!

Saltimbocca, tre kalvskivor i en stekpanna.
Mezzacorona Pinot Nero

Mezzacorona Pinot Nero

Italien

Systembolaget nr:

541101

99,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Salvian har en viktig roll här. Godast tycker jag det blir att lägga salvia mellan kalvköttet och skivan med skinka. Men snyggast blir det såklart att fästa salviabladet på utsidan. Jag vänder alltid köttet lite snabbt i mjöl innan jag steker det. Det hjälper till så att vinskyn tjocknar något. Men det är en smaksak hur man vill ha det.

Har du möjlighet, be gärna om att få riktigt tunna skivor kalvinnanlår i butiken. Då slipper du banka ut dom själv.

Saltimbocca:

Ingredienser

  • 4 skivor kalvinnanlår

  • flingsalt

  • färsk salvia

  • 4 skivor prosciutto

  • cocktailpinnar

  • 1/2 dl vetemjöl

  • olivolja

  • 2 msk smör

  • 2 dl vitt vin

Gör så här

    1. Banka ut skivorna av kalvinnanlår till cirka 2 mm tjocka skivor. Salta lätt.

    2. Lägg på ett färskt salviablad och en skiva prosciutto. Fäst med hjälp av en cocktailpinne.

    3. Vänd skivorna i vetemjöl.

    4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek ett par minuter per sida tills det precis är genomstekt och skinkan blivit krispig. Stek köttet i omgångar.

    5. Tag ur köttet ur stekpannan. Ha i smör och vin. Låt allt koka upp. Lägg i köttet och servera direkt.

Vintips till saltimbocca:

Mezzacorona Pinot Nero

99,00 kr


Mycket prisvärd pinot noir! I Mezzacorona Pinot Nero får du en ren, bärig doft av körsbär, kryddor och hallon. Frisk fruktig mjuk smak som domineras av röda körsbär, svartvinbär, hallon, färska örter med inslag av fat och mjuka tanniner.

Recept: Linnéa Seidel