Italienska hamburgare med parmesankräm och tomatkräm.

De här italienska hamburgarna ger middagen en både italiensk och amerikansk kombination av smaker, precis som vinet CHILL OUT Zinfandel Organic.

Italienska hamburgare med CHILL OUT Zinfandel Organic
logo

2

logo

2 h 0 min

Välj dina favorithamburgerbröd – vi väljer antingen ett briochebröd eller ett surdegshamburgerbröd. Eller baka egna!

Hamburgare i storleken 120- 150 gram per styck gjorda på enklast möjliga sätt: högrevsfärs med bara lite salt och peppar, som grillas eller steks.

Parmesankräm

Ingredienser

  • 1 dl finriven parmesan

  • 1 dl majonnäs

  • 1/2 dl crème fraîche

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Mixa allt tillsammans med en mixer.

    2. Smaka av med salt och peppar.

Tomatkräm

Ingredienser

  • 1 kg tomater

  • 1 stor schalottenlök

  • 2 kvistar persilja

  • 2 msk olivolja av god kvalitet

  • en skvätt sherryvinäger

  • 1 msk socker

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Skålla tomaterna, dela och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    2. Salta, peppra och sockra tomaterna.

    3. Torka tomaterna i ugnen i ca 1,5 timme tills de har skrumpnat ihop och tappat vatten.

    4. Ta ut dem ur ugnen.

    5. Finhacka schalottenlök, persilja och tomaterna.

    6. Blanda hacket i en skål och tillsätt en skvätt sherryvinäger och olivolja.

    7. Smaka av med salt, socker och vinäger efter smak.

Montera den italienska hamburgaren

Ingredienser

  • salladsblad

  • fint skivad silverlök

Gör så här

    1. Placera salladsblad och tunna skivor av silverlök på undre hamburgerbrödet

    2. Placera hamburgaren ovanpå.

    3. Klicka på tomatkräm samt parmesankräm och på med brödlocket!

Servera med glas italiensk Zinfandel

Recept: Danger Österlin

Chill Out tre vinboxar på ett bord.

CHILL OUT


CHILL OUT är en uppskattad och modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen.

Läs mer »