Currygryta med kyckling, pumpa och gröna linser.

Här kommer en omgång currygryta med kyckling, pumpa och gröna linser. Och detta vill ni testa, vänner! Smakrikt, lättlagat och bara så gott.

Currygryta med Gustave Lorentz Gewurztraminer.
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

Frankrike

Systembolaget nr:

524401

123,00 kr


logo

6

logo

0 h 30 min

Pumpan tillför en sötma som alla currygrytor mår bra av. Jag föredrar att använda gröna linser här, de kokar inte sönder på samma vis som röda linser gör och ger grytan lite struktur. Orkar du inte blötlägga och koka egna linser finns de att köpa på konserv också.

/Linnéa

Currygryta med kyckling, pumpa och gröna linser:

Ingredienser

  • 700 g kycklinglårfilé

  • 1 msk smör

  • 3 msk tomatpuré

  • 2 msk curry

  • 1 msk paprikapulver

  • 1 msk lökpulver

  • 2 msk kycklingfond

  • 4 dl vatten

  • ca 300 g butternutpumpa

  • 250 g kokosmjölk

  • salt

  • 1 dl torkade gröna linser

  • ris

  • naturell yoghurt

  • cashewnötter

  • färsk persilja

  • libabröd

Gör så här

    1. Skär när kycklingen i mindre, jämnstora bitar. Stek tills de får fin färg i lite smör.

    2. Tillsätt tomatpuré, curry, paprikapulver och lökpulver. Fortsätt steka någon minut.

    3. Ha sedan i kycklingfond och vatten. Blanda om väl och låt allt koka upp och sjuda på medelvärme.

    4. Skala och skär ner pumpan i mindre bitar. Ha i och låt allt koka tills kycklingen är genomklar och pumpan mjuknat.

    5. Tillsätt sedan en förpackning kokosmjölk. Smaka av med salt.

    6. Koka de gröna linserna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av allt kokvatten och rör i de färdigkokta linserna i grytan.

    7. Koka riset och servera tillsammans med currygryta, naturell yoghurt, cashewnötter, färsk persilja och libabröd.

Vin till currygrytan:

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

123,00 kr


Ett härligt kryddigt vin med inslag av litchi och rosenvatten som passar som handen i handsken till mat både med sötma och sting från chili, ingefära eller curry.

Recept: Linnéa Seidel