Asiatisk laxtartar med äpple och ingefära.

Bjud vännerna på lyxiga snittar med smaker av Asien. Asiatisk laxtartar med äpple och ingefära - en given vinnare på både festen och till fredagsmyset.

Asiatisk laxtartar med äpple och ingefära
logo

20

Lite pilligt men oj så gott! Fluffiga rispapper som du fyller med en smakrik röra gjord på färsk lax, wasabimajonnäs och finstrimlat äpple. Receptet är framtaget för att matchas med den klassiska snapsen O.P. Anderson Petronella som har en frisk och fyllig äppelkaraktär.

Asiatisk laxtartar med äpple och ingefära:

Ingredienser

  • 2/3 dl finhackat syrligt äpple, till exempel Granny Smith

  • 190 g lax i bit, gärna Salma eller Fröyalax

  • 2-3 msk wasabimajonnäs (Kewpie)

  • skal från en halv lime och 1 tsk limejuice

  • flingsalt

  • 1 msk finhackad syltad ingefära

  • nymald svartpeppar

  • ca. 2 dl rapsolja

  • 4 stora rispapper

Gör så här

    1. Skala, dela och kärna ur äpplet. Skär äpple och lax i små tärningar.

    2. Blanda äpple- och laxtärningar med wasabimajonnäs, limeskal och juice samt finhackad gari (syltad ingefära). Smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar.

    3. Hetta upp oljan till 160–180° i en kastrull eller stekpanna.

    4. Doppa ner rispappren, ett i taget i den heta oljan. Låt dem svälla och bli puffiga, tar cirka 5 sekunder. Ta upp med hålslev eller pincett och lägg på tallrik med hushållspapper. Salta lätt.

    5. Bryt rispapper i mindre bitar. Lägg på laxtartar, strö över furikake och dekorera med ärt- och rödbetsskott.

O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 350 ml

147,00 kr


Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.