Fruktig smak med liten sötma, inslag av gröna äpplen, björksav, örter, honung och citrus.
Produktion
Björksaven skördas försiktigt genom att små hål borras i björkens stam. Trädet i sig tar ingen skada genom skördningsprocessen och björkskogen fortsätter att vara välmående år efter år.
Passar till
Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller ljust kött, eller till lättare vegetariska rätter.
Kul att veta
SAV 1785 är tillverkad på ett sätt som kombinerar "méthode traditionelle” och "méthode ancestrale". Metoden kallas ”méthode suédoise”. Innan den första jäsningen i tank är avslutad så tillsätts ny jäst och socker och man tappar vinet på flaska för att utveckla bubblor och dess unika smak. Det är ett svenskt vin och metoden är utvecklad av SAV, i Sverige, för att passa de unika förutsättningar deras bas av björksav ger dom. Därför kallas metoden ”méthode suédoise” eller den "svenska metoden".